Még egy recept, látta már?

Sajttal, sonkával töltött aszalt szilvás pulykamell

Megtekintve: 4661 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Vajas kis bucik - tangzhonggal
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (2,7 pont)Recept

Vajas kis bucik - tangzhonggal

Elkészítési idő: 105 - 120 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 441 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • 2 dl meleg tej
  • 2 dl meleg víz
  • 1 dkg cukor
  • 8 gr só
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 60 dkg finomliszt

Elkészítés:

Az élesztőt pici tejjel felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal sima állagú tésztát dagasztunk. A hideg tangzhong-ot hozzádolgozzuk. Kiolajozott tálban kelesztjük. Ha megkelt 8-10 gombócot formázunk belőle. Ismét kelesztjük. A bucikat kicsit belisztezzük, tetején hosszanti irányban bevágjuk, egy csík margarint teszünk bele. 200 C fokos sütőben szép pirosra sütjük, gőzös sütőben. Letakarva kihűtjük.
A tangzhong lényegében a vizes rántás japán verziója. Itt egy csapott evőkanál liszt és 5 evőkanál víz csomómentesen elkeverve és a tűzön kissé besűrítve. Nem főzzük. Amikor kihűl akkor lehet a tésztába keverni, isteni puha lesz tőle a bélzet és tovább friss marad.



sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 200 °C

Személyes jótanács:

Bátran alkalmazhatjuk bármilyen kalács, péksütemény sütésekor.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb kelt tészta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020