Még egy recept, látta már?

Mákos piskótatekercs almás-mascarponekrémmel

Megtekintve: 20182 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Vörös rózsa
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Vörös rózsa

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 356 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 10 364 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • A tésztához:
  • 1 csésze liszt (250 ml)
  • 1 csésze darált keksz
  • 40 ml étolaj vagy olvasztott margarin
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 6 dkg puha margarin
  • fél csomag sütőpor
  • piros ételszínezék
  • mogyoró, dió vagy kukoricapehely a rózsák közepébe
  • A sziruphoz:
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze víz
  • fél citrom leve vagy ennek megfelelő citromlé

Elkészítés:

A lisztet és a darált kekszet egy tálba öntjük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az étolajat és a joghurtot, majd összegyúrjuk, utána hozzáadjuk az összes ételfestéket. A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot.

A szirup hozzávalóit egy kis lábosban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.

A tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle. 1 rózsához 6 korong szükséges. Az első korong közepébe belefektetünk egy olyan hosszú kukoricapelyhet, mint a korong, majd felhajtjuk a széleit. Fogunk még egy korongot, és a kukoricapelyhesnek arra a felére fordítjuk az előbb említett módon, amelyiknél kilátszik a kukoricapehely. A 3. korongot az egyik oldalára tapasztjuk, a 4-et a vele szembe lévő oldalra. Az 5-et és a 6-at úgy tesszük szembe egymással, mint az első kettőt. Ezután egy éles késsel félbevágjuk őket, és a vágott felére fordítva beletesszük egy margarinnal kikent tepsibe. Így mindegyiknek a közepén látszik a kukoricapehely.

200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük őket. Ha kész, még melegében meglocsoljuk őket kétszer a sziruppal, majd megszórjuk kristálycukorral.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 200 °C

Személyes jótanács:

Miután rátettük a szirupot, érdemes másik tálcára átrakni, mert ha többet szív be a szirupból, akkor leválhatnak a szirmai.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb desszertek

A receptet beküldte:

»

Ezeket is Ő küldte:


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020