Még egy recept, látta már?

Gyümölcszselés gombóc

Megtekintve: 985 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Vörösáfonyás mousse Picipiros Konyhájából
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (0 pont)Recept

Vörösáfonyás mousse Picipiros Konyhájából

Elkészítési idő: 120 percnél több

Nehézségi szint: nehéz

Árkategória: drága

Elkészítve: 6 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 332 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Krémhez:
  • - 8 db tojás sárgája
  • - 50 g kristálycukor
  • - 360 ml cukrászhab a sárgájához
  • - 260 g fehércsoki
  • - 240 ml cukrászhab a kész krémhez
  • - 24 cm-es szilikonos tortaforma
  • Piskótához:
  • - vörösbársony tortapiskóta 18 cm kör méretben
  • Piskóta lekenéshez:
  • - pár kanál sűrű vörösáfonya lekvár
  • Tükörglazúrhoz:
  • - 300 ml víz
  • - 300 g kristálycukor
  • - 395 g sűrített tej (nem helyettesíthető)
  • - 15 db lapzselatin
  • - 700 g fehércsoki
  • - pár csepp vörös ételfesték
  • - pár csepp fekete ételfesték
  • - 1 ek ételcsillám
  • Tetejére:
  • - szeder és málna formájú gumicukrok
  • - vörös-fehér habcsókok

Elkészítés:

1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk, majd lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás habot és sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokit és addig keverjük, míg teljesen felolvad benne. Folpackot tapasztunk az edényben a krém felületére hogy ne bőrösödjön, hagyjuk langyosra hűlni majd hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen lehűlni.

2. A krémhez kimért cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet és egyneművé keverjük egy spatulával. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

3. Elkészítjük a vörösbársony piskótánkat, ujjnyi vastag lappá vágjuk, majd a sűrű vörösáfonya lekvárral vastagon tetejét megkenve fagyasztóba tesszük addig, amíg a máz a tetején rá nem fagy. Vigyázat, ha túl lágyat választunk, elfolyósíthatja a mousset vagy eláztathatja a piskótánkat.

4. Amikor a piskótánk szépen megdermedt a fagyasztóban, a krémet a piskótánál nagyobb szilikonos tortaformába kanalazzuk és a közepébe nyomjuk a piskótalapot úgy, hogy a krém csak a tetejét és a széleit lepje el, az alja pedig szabadon maradjon a krém magasságában. Fontos a krém esetében a szilikonos formaanyag, mert ez segít a tökéletes forma és formából való hibátlan eltávolítás sikerében törés és sérülések nélkül. Egy éjszakára fagyasztóba tesszük.

5. Másnap elkészítjük a glazúrt. A zselatin lapokat beáztatjuk egy tál vízben, 5 percig hagyjuk megszívni magát. Egy edényben elkeverjük a kimért vizet, cukrot, sűrített tejet és állandó kevergetés mellett felforrósítjuk. Levesszük a tűzről, majd felmarkoljuk a zselatin lapokat, kezünkkel kicsit kinyomkodjuk és belekeverjük. Amikor felolvadt benne, hozzáadjuk a kockákra tördelt fehércsokit, hagyjuk picit felolvadni majd elektromos habverővel alacsony fokozaton két percig kevergetjük. Két részre osztjuk. Az egyikbe pár csepp vörös ételfestéket teszünk, a másikba pedig az ételcsillámot és pár csepp fekete ételfestéket. Fém szűrő felett átszűrjük a glazúrokat és hagyjuk őket langyosra hűlni.

6. A mousset kivesszük a fagyasztóból, rácsra tesszük, a rács alá tepsit teszünk és finoman, lassan lehúzzuk a szilikon formát róla. Egy edénybe beleöntjük a vörös glazúr negyedét, majd a fekete glazúr negyedét a közepébe csorgatjuk. Ezután újra vörös, majd újra fekete, míg el nem fogy a glazúrunk. Ezután ezt a keveréket közepétől indulva rácsorgatjuk a moussera körkörös mozdulatokkal. Hamar fog megdermedni a langyos glazúr a jéghideg mousseon, így amint lecsepegett róla az utolsó csepp felesleg is gyorsan áttesszük a rácsról a felszolgálásra szánt tálcára és hűtőbe tesszük.

7. Tetejére egyetlen hosszú sávban felváltva gumicukrokat és habcsókokat helyezünk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

főzési idő:

Személyes jótanács:

Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb ünnepi

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020