Még egy recept, látta már?

Farsangi fánk

Megtekintve: 8404 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Áfonyás piskóta
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,0 pont)Recept

Áfonyás piskóta

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: drága

Elkészítve: 23 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 913 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • A piskótához
  • 5 tojás
  • 60 gr cukor +60 gr cukor
  • 40 gr kakaó
  • 3 kanál víz
  • 80 gr liszt
  • 1 kanál keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Gyümölcskrérmhez
  • 500 gr áfonya /fagyasztott)
  • 60 gr cukor
  • 2 kanál citromlé
  • 2x250 ml tejszín
  • 2x9 gr zselatin
  • 2x60 jéghideg víz
  • 600 gr krémsajt
  • 240 gr porcukor

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját 60 gr cukorral habosra keverjük, majd a százas anyagokkal simára keverjük. A tojások fehérjét a másik 60 gr cukorral keményre verjük, majd óvatosan a kakaós masszával összekeverjük. 180 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A kihűlt piskóta tetejéről kb. 1 cm-es lapot levágunk, aprítóban morzsává őröljük,  a többi visszatesszük a formába. Az áfonyát a cukorral citromlével sűrűre főzzük (kb. 6-7 perc). A levét leöntjük, félretesszük, a gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük. 9 gr zselatint a vízben feloldjuk. A krémsajtot habosra keverjük keverjük, kétfelé vesszük, az egyik felébe beleöntjük a feloldott zselatint, a piskóta morzsával összekeverjük, 250 gr tejszínt keményre verünk, és óvatosan összekeverjük, a formában lévő piskótára simítjuk. Mehet a hűtőbe. A másik zselatint is feloldjuk, bele a másik fele krémsajtba, hozzá a pépesített  gyümölcsöt, a másik 250 gr keményre vert tejszínhab, és a morzsás részre simítjuk. Ismét a hűtőbe.A félretett áfonyalébe  belekeverünk 20 gr vízben feloldott 3 gr zselatin, és a sütemény tetejére öntjük.  Hűtőbe tesszük pár órára, majd kockára szeletelve tálaljuk.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

Nagyon finom, különleges sütemény.
28x18 cm forma, vagy 26 cm-es tortaforma


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gyümölcsös süti recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020