Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Sajtos krumplifánk

A krumplit sós vízben megfőzzük, még melegen összetörjük. Kihűtjük. Beleütjük a tojást, fűszerezzük, hozzáadjuk a lisztet, és a reszelt sajtot. Összedolgozzuk. Diónyi gombócokat ...

Elkészítési idő: 30 - 45 perc
Nehézség: könnyű

bővebben...


Legfrissebb receptek

Kakaós vaníliás tekercsek

Kakaós vaníliás tekercsek

A tojást a cukrokkal kihabosítjuk. A napraforgóolajat, és a tejet hozzáöntjük. A kétfajta lisztet kimérjük, a sütőport, szódabikarbónát is és hozzáadjuk. Elkeverjük simára. Kettéválasztjuk egy másik tálba, és a kakaóport ...

bőveben »

Megtekintve: 214 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Mákos krémes   (20x30 xm)

Mákos krémes (20x30 xm)

A mákos részhez a száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejet, vajat és sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, és a ...

bőveben »

Megtekintve: 426 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Diós-mascarponés piskótatekercs

Diós-mascarponés piskótatekercs

A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, hozzáadagoljuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy gáztepsin 180 C fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. ...

bőveben »

Megtekintve: 492 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Almás falatok

Almás falatok

A tésztához a tojást,sót, olajat, cukrot simára keverünk, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes sütőporral együtt rugalmas tésztát gyúrunk. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fahéjat, ...

bőveben »

Megtekintve: 1 224 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Krumplis puffancs

Krumplis puffancs

Az elő tésztát összekeverjük, és kb. 40-45 percet érni hagyjuk. Ha az idő letelt a főtészta hozzávalóival rugalmas tésztát készítünk, majd 30 percet pihentetjük. 12 db 100 gr-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük, kicsit ...

bőveben »

Megtekintve: 1 335 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Nyuszi kosár

Nyuszi kosár

A tojások sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk habosra. A fehérjéket pici sóval keményre verjük, majd hozzáadunk 1 kanál cukrot. Óvatosan a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. ? Papírral ...

bőveben »

Megtekintve: 1 059 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Krémes piskótacsók

Krémes piskótacsók

A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, majd bele szitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk ...

bőveben »

Megtekintve: 1 739 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Pihe-puha sós stangli

Pihe-puha sós stangli

750-800 gr liszt 500 ml langyos víz 8 gr száraz élesztő 1 tk cukor 100 ml olaj 1 teáskanál só Spiccelni: 3 kanál liszt 1 kanál só pici szódabikarbóna

bőveben »

Megtekintve: 1 058 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Fahéjas fátyolkalács

Fahéjas fátyolkalács

Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. 2. Ezután kevergessük egy  villával simára, hogy a cukor feloldódjon. 3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az ...

bőveben »

Megtekintve: 967 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Darálós keksz ( a jó öreg süti)

Darálós keksz ( a jó öreg süti)

A hozzávalókat összedolgozzuk, elfelezzük, az egyikhez hozzáadunk 2 kanál kakaót+pici tejet. 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Utána ? ledaráljuk?. Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

bőveben »

Megtekintve: 1 241 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes

Legutóbb olvasott receptek

Kuglófban sült baconos csirkemell

Kuglófban sült baconos csirkemell

A felkockázott húst, a tejfölt, a fűszereket, a reszelt sajtot és a 3 tojást egy tálban összekeverem, 1 órára hűtőbe teszem. Ezután hozzáadom a lisztet, összekeverem. A kuglófformát vékonyan meglocsolom olajjal, majd kibélelem ...

bőveben »

Megtekintve: 16 461 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Szilvalekváros banános kókuszos zabkeksz

Szilvalekváros banános kókuszos zabkeksz

A banánokat villával pépesre nyomkodjuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket. Pici sót, és a porcukrot. A mézet, a tojást is hozzákeverjük. Jól összegyúrjuk. 15 percre félretesszük állni. Kiskanállal kis adagokat ...

bőveben »

Megtekintve: 1 020 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Stangli Gitustól

Stangli Gitustól

1. 3 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk,hozzárakjuk az élesztőt és 2 kanál lisztet. Hagyjuk ”felfutni”. 2. A lisztet a szoba hőmérsékletű vajat,sót a kovászt és a maradék 6 dl langyos tejet összekeverjük és jól ...

bőveben »

Megtekintve: 10 231 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: könnyű
Szalonnás sajtos kelbimbó

Szalonnás sajtos kelbimbó

Megtisztított kelbimbót az ételízesítővel, bő vízben előfőzzük 15 perc alatt. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és olajon világos barnára sütjük. Papírtörlőre szedjük és enyhén megsózzuk. A szalonnát felcsíkozzuk, a ...

bőveben »

Megtekintve: 13 047 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
kalapos süti

kalapos süti

A tojást alaposan kikeverjük a cukorral ( jó 10-15 perc) majd a liszttel további 10 percig jó habosra keverjük. A tepsibe sütőpapírt terítünk, enyhén belisztezzük, és kiskanállal, (vagy nyomózsákból) kis halmokat teszünk a ...

bőveben »

Megtekintve: 5 816 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Fokhagymás-tökmagos kenyérkoszorú

Fokhagymás-tökmagos kenyérkoszorú

Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával valamint az olvasztott ...

bőveben »

Megtekintve: 9 009 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: közepes
Meggyes Habroló.

Meggyes Habroló.

Elkészítés: A leveles tésztát 1 cm csíkokra felvágjuk,majd feltekerjük a sütő formára,tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőbe 190 c 12 percig sütjük,még forrón leszedjük a csőről,mert ha kihűl a tészta nem lehet leszedni. ...

bőveben »

Megtekintve: 10 578 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Eperturmix

Eperturmix

Az epret megmossuk. Összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Jól behűtve fogyasztjuk.

bőveben »

Megtekintve: 9 039 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Diétás virslis-sajtos rakott brokkoli/karfiol

Diétás virslis-sajtos rakott brokkoli/karfiol

A zöldséget hideg vízbe tesszük, megfűszerezzük, majd forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha megpuhult, az olívával vékonyan kikent jénai tálba rétegezzük a zöldséget, a joghurtot és a virslit. A tetejét megszórjuk reszelt ...

bőveben »

Megtekintve: 9 881 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Zsíros-sós kalács

Zsíros-sós kalács

Kis cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk belőle. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk. Mindkét tésztát 3 vagy négy részre vesszük, kisodorjuk, megkenjük olvasztott ...

bőveben »

Megtekintve: 11 180 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: könnyű

Aktuális receptek

Marcipános linzer szív

Marcipános linzer szív

1. Az őrölt mandulát,lisztet,cukrot és a hideg vajat összegyúrjuk és 1 órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. 2. Amíg a tésztánk pihen a marcipánt a felvert tojás fehérjével és az átszitált porcukorral jól ...

bőveben »

Megtekintve: 12 282 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Töltött cukkini

Töltött cukkini

első lépes:A töltelékből fasírozottat készítünk ( ki ahogy szokta). második lépes:A rizst szokásos módon megfőzzük hagyjuk kihűlni és jól összedolgozzuk a masszánkkal. harmadik lépes: A cukkinikat hosszába kettévágjuk és ...

bőveben »

Megtekintve: 9 413 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: egyszerű
Virslis baconos saláta

Virslis baconos saláta

Első lépés: A salátát megtisztítjuk, majd egy nagyobb tálba helyezzük és összekeverjük a kukoricával. Második lépés: A virslit megfőzzük, majd egy egész picit egy kanál olajon megpirítjuk. Épp csak egy perc alatt átforgatjuk ...

bőveben »

Megtekintve: 12 611 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Nyári kapros zöldbab leves

Nyári kapros zöldbab leves

Elkészítése: A megtisztított megmosott zöldbabot annyi vízben, hogy ellepje odatesszük főni 1 evőkanál sóval. Közben elkészítjük a rántást. Felhevített olajba beletesszük a lisztet, majd zsemle színűre pirítjuk. Oldalra ...

bőveben »

Megtekintve: 49 332 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Főzőkolbász töltve

Főzőkolbász töltve

A főzőkolbászt keresztben bevagdossuk, minden bevágásba teszünk felváltva, szalonnát, szelet sajtot, paprikát és erős paprikát, a tetejét megkenjük fokhagymakrémmel. Egy sütőtál alját meglocsoljuk kevés olajjal, beletesszük a ...

bőveben »

Megtekintve: 9 624 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Sült gesztenye

Sült gesztenye

Alaposan vizsgáljuk meg a vásárolni kívánt gesztenyét, nehogy kukacos, rossz minőségűt vigyünk haza. Minél nagyobbak, tömörebbek a szemek, annál jobb. A nagyon könnyű, darabokat ne vegyük meg, válogassuk ki. Nézzük meg, hogy ne ...

bőveben »

Megtekintve: 12 466 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Hópehely torta

Hópehely torta

1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük az apránként hozzáadogatott porcukorral. Beleforgatjuk a 2 citrom levét és reszelt héját, a liszttel kevert sütőport és a vanilia cukrot, végül az olvasztott és langyosra hűtött Ramat. ...

bőveben »

Megtekintve: 12 723 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: nehéz
Szezámmagos sós kifli

Szezámmagos sós kifli

Az öszes hozzávalókat robotgép dagasztotta meg, kb 10 perc alatt. Kelesztőtálban kelt egy óra hosszáig. Lisztes deszkára borítottam a tésztát, majd 9 darabra szétvágtam. Először ugy gömbölyítettem mint egy zsömlét, majd ...

bőveben »

Megtekintve: 12 468 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: könnyű
Vancsi szelet

Vancsi szelet

Elkészítése: Tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 4 vagy 5 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk mindet olyan méretűre, amekkora a tepsink. A tepsit kivajazzuk és egyenként kisütjük a lapokat 180 c fokon. Kb 5 -6 percig. Krém: A ...

bőveben »

Megtekintve: 12 131 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Fánk

Fánk

Az élesztőből kis cukorral és tejjel kovászt készítünk.Még felfut,a lisztet,a maradék cukrot és a vajat összemorzsoljuk.A tojások sárgáit habosra keverjük,hozzáadjuk a tésztához,majd beletesszük a kovászt,és annyi langyos tejet ...

bőveben »

Megtekintve: 25 692 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: közepes

Hasznos olvasmányok

Sóska

A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.

tovább »

Szilva

Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.

tovább »

Málna

Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020