Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
|
| Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: olcsó Elkészítve: 356 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 16 546 alkalommal Továbbküldve: 3 ismerősnek Elmentette: 2 látogató Értékeld te is a receptet: |
Először elkészítem a palacsintatésztát, illetve ez sűrűbb massza lesz, mint a hagyományos palacsintatészta.
Utána az almák közepét eltávolítom, meghámozom és felkarikázom.
Én 1 db almát 5 felé szoktam vágni, kb. 5 szeletre, fél cm-nyi vastagságúra. Van, aki nem szokta meghámozni az almákat, ez teljesen egyéni.Következő lépésben az almaszeleteket beleforgatom a palacsintatésztába – előtte már az olajat felforrósítottam –, és benne szép aranyszínűre sütöm meg az almák mindkét oldalát, majd szalvétára, konyhai kéztörlőre kiszedem és fogyasztás előtt tetejüket őrölt fahéjjal megszórtan tálalom.
Természetesen a pontos hozzávalók megadása nélkül is elkészíthető ez a finomság.
sütési idő:
sütési mód: felső sütés
sütési hőfok: 150 °C
A lényeg az, hogy a pongyolát adó massza sűrűbb legyen, mint a normál palacsintatészta.
| A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |