Még egy recept, látta már?

Királynő mignon

Megtekintve: 14192 alkalommal

Elkészítési idö: 75 - 90 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Alma pongyolában
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,0 pont)Recept

Alma pongyolában

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 356 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 16 546 alkalommal

Továbbküldve: 3 ismerősnek

Elmentette: 2 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (5 személyre):

  • 1 egész tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 6 darab közepes méretű alma
  • olaj a sütéshez
  • őrölt fahéj a teteje beszórásához
  • csipetnyi só

Elkészítés:

Először elkészítem a palacsintatésztát, illetve ez sűrűbb massza lesz, mint a hagyományos palacsintatészta.
Utána az almák közepét eltávolítom, meghámozom és felkarikázom.
Én 1 db almát 5 felé szoktam vágni, kb. 5 szeletre, fél cm-nyi vastagságúra. Van, aki nem szokta meghámozni az almákat, ez teljesen egyéni.Következő lépésben az almaszeleteket beleforgatom a palacsintatésztába – előtte már az olajat felforrósítottam –, és benne szép aranyszínűre sütöm meg az almák mindkét oldalát, majd szalvétára, konyhai kéztörlőre kiszedem és fogyasztás előtt tetejüket őrölt fahéjjal megszórtan tálalom.
Természetesen a pontos hozzávalók megadása nélkül is elkészíthető ez a finomság.

sütési idő:
sütési mód: felső sütés
sütési hőfok: 150 °C

Személyes jótanács:

A lényeg az, hogy a pongyolát adó massza sűrűbb legyen, mint a normál palacsintatészta.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb egytálételek, Almás recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020