Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
|
| Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó Elkészítve: 315 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 15 806 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 1 látogató Értékeld te is a receptet: |
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és lábosban megpároljuk. Ha megpárolódott beletesszük a cukrot és fahéjat majd jól elkeverjük és hagyjuk hűlni.
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk belőle. (A tejföl mennyisége a liszt minőségétől is függ, de kb. 3/4 pohár)
Ha kész a tésztánk félbevágjuk. Az egyik felet kinyújtjuk a tepsi aljának méretére és belehelyezzük a vajjal megkent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe. A tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral és megszórjuk egy kevés búzadarával. Ezután kanállal rákenjük a megpárolt almát majd erre ráhelyezzük a tészta másik felét is amit ugyanúgy kinyújtottunk mint az elsőt.
Ha ezzel is megvagyunk sütés előtt óvatosan szurkáljuk meg a felső tésztaréteget egy vékony kiskéssel (vagy villával) és már mehet is a forró 180 fokos sütőbe amíg világosbarna nem lesz a teteje.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni mert úgy könnyebben szeletelhető.
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alsó sütés
sütési hőfok: 180 °C
| A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |