Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
|
| Elkészítési idő: 105 - 120 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: olcsó Elkészítve: 353 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 24 937 alkalommal Továbbküldve: 2 ismerősnek Elmentette: 1 látogató Értékeld te is a receptet: |
A lisztből a cukorral, vajjal, tojássárgájával és a sütőporral tésztát gyúrunk és letakarva fél órát pihentetjük. Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, a hibás részeket és a magházat eltávolítjuk.
A tésztát két cipóba osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és egy kivajazott kisméretű tepsibe fektetjük. Behintjük a zsemlemorzsával és a darált dióval, majd egyenletesen elterítjük rajta a kinyomkodott, és a cukorral meg a mazsolával összekevert reszelt almát. A tészta másik felét kinyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket.
Villával több helyen megszurkáljuk és a tetejét beszórjuk a durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve, kockára vágva kínáljuk.
sütési idő:
sütési mód:
| A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |