Még egy recept, látta már?

Gluténmentes csokis linzer

Megtekintve: 14542 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Citromos szelet 1
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,3 pont)Recept

Citromos szelet 1

Elkészítési idő: 105 - 120 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 349 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 18 464 alkalommal

Továbbküldve: 3 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Piskóta:
  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • pár csipet reszelt citromhéj
  • Krém:
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor,
  • 30 dkg tehéntúró,
  • 12 dkg kristálycukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 5 dl tejszín (Hullala)
  • 10 g zselatin.
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • Tetejére:
  • Pár citrom karika
  • 1 csomag színtelen tortazselé.

Elkészítés:

Piskóta elkészítése:
Egy keverőtálba 9 db közepes méretű tojás fehérjét robotgéppel jó kemény habbá verjük.
A felvert fehérjébe fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, közben folyamatosan keverjük robotgéppel a legnagyobb fokozaton.
Ha ez kész, alacsonyabb fokozatra tesszük a robotgépet, és külön-külön belerakjuk a tojások sárgáját.
Végül kanalanként a masszába rakjuk a lisztet, amit már egy lapos keverő kanállal óvatosan forgatunk bele, nehogy összetörjön a hab.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A kész piskótát, kivesszük a tepsiből lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűlve ketté vágjuk.

Krém elkészítése:
A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük, ha csomósabb állagú, előtte villával kicsit szétnyomkodjuk. A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük, de nem szabad megvárni, hogy teljesen megdermedjen, különben csomós lesz. Evőkanalanként belekeverjük a pudingot, majd a zselatint 1 dl forró vízben feloldjunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. A habtejszínt, kemény habbá felverünk, majd óvatosan a túrós krémbe keverjük.

A krémet a piskótára kenjük, ráborítjuk a tetejét, azt is megkenjük a krémmel, majd a tetejét citromkarikákkal, illetve a zacskó hátulján olvasható utasítás alapján elkészített tortazselével díszítjük. Legalább 1 órára hűtőbe, vagy hűvös helyre rakjuk, hogy jól megdermedjen a krém.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jótanács:

Ajánlatos a pudingot a túróhoz robotgéppel hozzákeverni hogy ne legyen csomós vagy darabos.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb édes süti

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020