Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
|
| Elkészítési idő: 15 - 30 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó Elkészítve: 266 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 13 946 alkalommal Továbbküldve: 1 ismerősnek Elmentette: 2 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, fahéjat teatojásba rakjuk. A diót serpenyőbe, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd összevagdaljuk. A citromot, narancsot jól megmossuk, és lereszeljük a héját.
2. 1 l vizet felteszünk forrni, beletesszük a cukrot, csipet sót, a fűszereket a teatojásban, reszelt citrom és narancshéjat, a bort. Majd forráskor belerakjuk a feldarabolt aszalt szilvát. Kb.10 percig főzzük.
3. A puncs pudingport elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük vele a levest, majd 2-3 percig forraljuk még, és belekeverjük a tejszínt.
4. A tetejét pörkölt dióval és tejszínhabbal díszítjük tálaláskor.
5. Édes grízgaluskához: a citromot megmossuk, héját lereszeljük.
6. Vajat, cukrot, citrom héját, grízt a tejjel addig főzzük, míg el nem válik az edénytől.
7. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját. 10 percig pihentetjük.
8. Sós vízben apró gombócokat főzünk belőle.
főzési idő:
Mivel mi egyáltalán nem fogyasztunk alkoholt, a vörösbor helyett az Ausztriában kapható Orangen Punsch szirupot szoktam használni. Az a baj, hogy csak karácsony előtt kapható.
| A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |