![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 105 - 120 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó Elkészítve: 161 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 3 999 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
2. A sütőtököt felcikkezzük, héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. Fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni.
3. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fűszereket, majd folytonos keverés mellett a margarint és a tejet. Csomómentesre keverjük.
4. Egy piteformát zsíradékkal átkenünk, kilisztezünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kör alakban kinyújtjuk akkorára, hogy a pite formán túlnyúljon, majd belehelyezzük. Kézzel alját lenyomkodjuk, kilógó széleit egy éles késsel levágjuk. Villával alaposan összeszúrkáljuk.
5. Előmelegített sütőben először 160 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni. Beletöltjük a krémet és visszatesszük a sütőbe még 30 percre, amíg készre nem sül. Ezt onnan tudhatjuk majd, hogy a közepe nem fog az ujjunkhoz ragadni.
6. Ha készre sült a pite, hagyjuk kihűlni. Ezután a porcukrot elkeverjük az ételfestékkel és a vízzel, majd a sűrű mázat eloszlatjuk a pite tetején és hagyjuk rádermedni.
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 160 °C
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Egyéb kategóriák:
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |