![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 60 - 75 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 163 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 4 629 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Elkészítése:
A tésztához a lisztet keverjük össze egy csipet sóval, sütőporral és szitáljuk egy tálba. Morzsoljuk össze a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejjel, hogy lágy jól gyúrható tésztát kapjunk. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe amíg elkészítjük a krémet.
A tejet dolgozzuk csomómentesre a vaníliás pudingporral és a keményítővel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét és kis lángon főzzük sűrű krémmé. Közben kevergessük, nehogy leégjen. Amint kihűlt a puding, rakjuk hozzá a tejfölt és forgassuk hozzá a fehérjékből vert kemény habot. A barackot mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk kis darabokra, majd keverjük a krémbe.
A tésztát vegyük ketté és az első lapot nyújtsuk ki egy lisztezett felületen. Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és egyengessük rá a vaníliás masszát. Reszeljük rá egy nagyobb lyukú reszelőn a maradék tésztát és tegyük előmelegített sütőbe. Süssük meg a 180 fokon kb 30 perc alatt. Amint kihűlt, szeletelve tálaljuk.
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 180 °C
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |