Még egy recept, látta már?

Gesztenyés szelet

Megtekintve: 27506 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Cinnamon roll sajttorta Picipirostól
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (0 pont)Recept

Cinnamon roll sajttorta Picipirostól

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 23 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 586 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • (16- 18 cm-es kapcsos formához)
  • Kekszes alap :
  • - 150 g teljes kiőrlésű vajkeksz
  • - 80 g puha margarin
  • - 2 tk fahéj
  • Krém:
  • - 125 g krémsajt
  • - 125 g mascarpone
  • - 2 db tojás
  • - 2 dl tejföl
  • - 2,5 dl habtejszín
  • - 40 g keményítő
  • - 1 tk vanília paszta
  • - 100 g cukor
  • Fahéjas csiga:
  • - 1 cs nyújtott levelestészta
  • - 10 g olvasztott margarin
  • - kb 3 ek fahéj
  • - kb 3 ek barnacukor
  • Fahéjas szirup:
  • - 1 tk fahéj
  • - 1 tk cukor
  • - 1 ek víz
  • Porcukor máz:
  • - 3 ek porcukor
  • - 1 ek víz

Elkészítés:

1. A kekszet aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a margarint, majd jól átgyúrjuk. Egy 16- 18 cm-es kapcsos tortaforma alján elegyengetjük és az aljához másfél ujjnyi magas peremet nyomkodunk körbe a forma belsejében. Ez fogja majd meg a krém nagy részét.

2. A sajttorta összes hozzávalóját kézi vagy robot habverővel csomómentesen összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagolva, egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve, 2 órán át 180 fokon sütjük. Ezalatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert szétreped a torta teteje! Amikor kivettük a sütőből és kihámoztuk a fóliákból látni fogjuk hogy kissé remegős, nyersnek tűnő állaga van.

3. Ezután hagyjuk kihűlni, majd formájában hagyva tegyük hűtőbe minimum 6 órára vagy akár egy éjszakára.

4. A levelestésztát olvasztott margarinnal alaposan megkenjük, megszórjuk fahéjjal, barnacukorral és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat félbehajtjuk szórt felükkel kifelé, majd egy szintén 18 cm-es formába helyezzük csiga alakban, szorosan, végeiket ujjunkkal összetapasztva. Kevés barnacukorral még meghintjük.

5. Pár perc alatt 180 C-on aranysárgára sütjük, majd formájában hagyjuk kihűlni.

6. A sajttortánkat kivesszük a hűtőből, késsel finoman végigmegyünk a torta és a forma fala között, majd leemeljük róla a kapcsos formát. A fahéjas csigát finoman tányérra borítjuk, majd onnan átfordítjuk a torta tetejére. Kicsit egyengethetünk rajta hogy illeszkedjen a torta széléhez.

7. A sziruphoz a fahéjat, cukrot és vizet egy kis bögrében fél percre mikróba teszünk, jól átkeverjük és hagyjuk kihűlni.

8. A mázhoz a porcukrot a vízzel elkeverjük, majd a csiga vonalait követve egy kiskanállal körbe-körbe csorgatjuk rá a mázat, végül pedig a kihűlt szirupot is. Kevés fahéjjal még meghintjük.

9. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

Videós receptemért látogass el Facebook oldalamra: Picipiros Konyhája


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Sajttorta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020