Még egy recept, látta már?

Sajtos csőtészta sütve

Megtekintve: 3764 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Kapros húsgombóc
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,0 pont)Recept

Kapros húsgombóc

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 77 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 2 841 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • Hozzávalók:1 csokor kapor, 2 dl tejföl,20 dkg darált hús,10 dkg rizs,1 db tojás 1 kis fej vöröshagyma,só,bors,1 teáskanál pirospaprika,2 evőkanál liszt,vagy kukorica keményítő,1 evőkanál cukor, 1 evőkanál 10 % ecet.

Elkészítés:

Elkészítése:A riszt előfözzök,hűlni hagyjuk A kaprot és a hagymát felaprítjuk, a darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, a rizst,a sót,a borsot,a pirospaprikát,összegyúrjuk.Kis gombócokat formázunk. Egy lábasba betesszük a felaprított kaprot , majd belerakjuk a húsgombócokat,sózzuk,borsozzuk,és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje lassútűzön puhára főzzük.Ha megfőttek a húsgombócok kivesszük őket és így habarjuk be a mártást ,és majd visszarakjuk,és össze rotyogtatjuk.Amíg főnek a húsgombócok elkészítjük a habarást,a tejfölt kikavarjuk 1 dl hideg vízzel,és liszttel,vagy keményített majd veszünk ki a gombóc levéből ,és hozzá adjuk a habaráshoz .Ezzel is jól elkavarjuk ,így kiegyenlítettük a hőt ,és nem lesz csomós a mártásunk.Majd a forrásban lévő alapéléhez öntjük,gyors mozdulattal összekeverjük,és ki forraljuk.Majd ízesítjük cukorral,és ecettel

főzési idő:

Személyes jótanács:

Mindig forrásban lévő alaphoz öntjük a habarást.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018