Még egy recept, látta már?

Virslis töltött cukkini

Megtekintve: 11155 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Karácsonyi gránátalmás mézeskalács torta
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Karácsonyi gránátalmás mézeskalács torta

Elkészítési idő: 105 - 120 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 143 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 5 210 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Piskótához:
  • - 350 g liszt
  • - 330 g nádcukor
  • - 200 g puha margarin
  • - 1 púpos ek mézeskalács fűszermix
  • - 1 ek sütőpor
  • - 1 tk szódabikarbóna
  • - 1/2 tk só
  • - 3 db nagyobb tojás
  • - 200 ml 3,5%-os tej
  • - 1 ek vaníliaaroma
  • - 1 db narancs reszelt héja
  • Vaníliás krémhez:
  • - 227 g puha margarin
  • - 517 g porcukor
  • - 1 ek vaníliaaroma
  • - 1 ek bourbon vaníliás cukor
  • - 5 ek zsíros tejszín
  • Gránátalmás dzsemhez:
  • - 1 nagy fej gránátalma
  • - 1 db lime reszelt héja
  • - 5 ek cukor
  • - 1 ek zselatinpor
  • - 3 ek víz
  • Díszítéshez:
  • - pár szál rozmaring
  • - 3 rúd fahéj
  • - egy marék csipkebogyó vagy csipkebogyó formájúra gyúrt piros marcipán
  • - porcukor

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet, nádcukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fűszermixet összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott puha margarint. Elektromos habverővel addig verjük, amíg apróra nem zúzódik benne a margarin. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a tejet is. Addig keverjük amíg sűrű, sima tésztát nem kapunk. A legvégén hozzá keverjük a reszelt narancshéjat is.

2. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd 3 részletben 160 fokon tűpróbáig készre sütjük a piskótákat. Rácson hűtjük őket, púpos tetejüket levágjuk.

3. A krémhez a margarint egy nagyon picit, épphogy félig megolvasztjuk, majd magas fokozaton világos színűre,habosra verjük. Részletekben hozzáadjuk a porcukrot, majd a vanília aromát, cukrot és a legvégén a tejszínt. Még 3-4 percig magas fokozaton készre verjük.

4. A dzsemhez a gránátalmát pulton, kezünkkel erősen áthengereljük. Nyugodtan nehezedjünk rá, a lényeg hogy fellazítsuk a magvait. Magvait kihámozzuk, ráreszeljük a limeot, hozzáadjuk a cukrot és lefedve néha átkevergetve 5 percig főzzük. Ezalatt a zselatinporhoz hozzákanalazzuk a vizet, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ha letelt az 5 perc, levesszük a tűzről a gránátalmás keveréket és felolvadásig kavarjuk benne a zselatint. Ezután hagyjuk kihűlni, majd dermedésig hűtőbe tesszük.

5. A piskótákat megkenjük a vaníliás krém felével, majd elegyengetjük rajtuk a megdermedt dzsemet és az utolsó piskótalapot átsült felével felfelé a megkent rétegre helyezzük.A maradék krémet spatulával felvisszük a torta tetejére és oldalára, tortakártyával igen vékonyra simítjuk rajta.

6. A díszítéshez lemetszünk pár szál kisujjnyi hosszúságú friss rozmaringot, közéjük csipkebogyót vagy marcipán bogyó halmocskákat teszünk. Két szál rozmaringot a torta felső negyedére teszünk, alá 3 rúd fahéjat és az egész tortát jól meghintjük porccukorral.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb torta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020