![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 105 - 120 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó Elkészítve: 143 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 5 210 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. A tésztához a lisztet, nádcukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fűszermixet összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott puha margarint. Elektromos habverővel addig verjük, amíg apróra nem zúzódik benne a margarin. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a tejet is. Addig keverjük amíg sűrű, sima tésztát nem kapunk. A legvégén hozzá keverjük a reszelt narancshéjat is.
2. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd 3 részletben 160 fokon tűpróbáig készre sütjük a piskótákat. Rácson hűtjük őket, púpos tetejüket levágjuk.
3. A krémhez a margarint egy nagyon picit, épphogy félig megolvasztjuk, majd magas fokozaton világos színűre,habosra verjük. Részletekben hozzáadjuk a porcukrot, majd a vanília aromát, cukrot és a legvégén a tejszínt. Még 3-4 percig magas fokozaton készre verjük.
4. A dzsemhez a gránátalmát pulton, kezünkkel erősen áthengereljük. Nyugodtan nehezedjünk rá, a lényeg hogy fellazítsuk a magvait. Magvait kihámozzuk, ráreszeljük a limeot, hozzáadjuk a cukrot és lefedve néha átkevergetve 5 percig főzzük. Ezalatt a zselatinporhoz hozzákanalazzuk a vizet, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ha letelt az 5 perc, levesszük a tűzről a gránátalmás keveréket és felolvadásig kavarjuk benne a zselatint. Ezután hagyjuk kihűlni, majd dermedésig hűtőbe tesszük.
5. A piskótákat megkenjük a vaníliás krém felével, majd elegyengetjük rajtuk a megdermedt dzsemet és az utolsó piskótalapot átsült felével felfelé a megkent rétegre helyezzük.A maradék krémet spatulával felvisszük a torta tetejére és oldalára, tortakártyával igen vékonyra simítjuk rajta.
6. A díszítéshez lemetszünk pár szál kisujjnyi hosszúságú friss rozmaringot, közéjük csipkebogyót vagy marcipán bogyó halmocskákat teszünk. Két szál rozmaringot a torta felső negyedére teszünk, alá 3 rúd fahéjat és az egész tortát jól meghintjük porccukorral.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 160 °C
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |