A lefőzött, és kihűtött feketekávét keverjük össze a rummal, a cukorral, és tegyük félre.
A babapiskótát fogjuk majd a rumos kávéba belemártani, mielőtt a tortaformába rétegeznénk a krémmel.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, keverjük simára, majd keverjük hozzá a keményítőt, és a feketekávét is.
A tejet melegítsük majdnem forráspontig, majd apránként szintén keverjük hozzá a cukros-tojásos... keverékhez.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, hogy besűrűsödjön a krém, majd vegyük le a gőzről. (jó pár percig kell kevergetve főzni, mire besűrűsödik)
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik.
Ezután adjuk hozzá a besűrűsödött krémhez a zselatint, keverjük simára, majd kevergetve hűtsük ki. (amikor hozzáadjuk a zselatint, kissé hígabb lesz a krém)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez, hogy egy sima krémet kapjunk. (Én kézi habverővel kevertem simára, így a krém szép selymes lett, és a hab nem esett össze .)
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
A babapiskótát egyesével mártsuk meg a rumos kávéba, majd rakjuk ki vele a tortaforma alját. (Arra figyeljünk, hogy csak egy pillanatra mártsuk meg, nehogy nagyon megszívja magát kávéval a piskóta, és elázzon, mert akkor nem tudjuk majd felszeletelni a tortát.)
Ezután a kávés piskótára kanalazzuk rá a krém egyharmad részét, majd szintén rakjuk ki a kávéba mártott piskótával.
Ezután kanalazzuk rá a maradék krém felét, majd újabb kávéba mártott piskótaréteg jön, végül pedig egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.
Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A megdermedt tortát vegyük ki a tortaformából, majd a sütőpapírral együtt helyezzük egy tortatálra. (Én nem próbálkoztam meg levenni a sütőpapírról, nehogy szétessen a torta, de ügyesebbeknek sikerülhet....)
Ezután ízlés szerint díszítsük a torta tetejét tejszínhabbal, és a mogyorós rudakkal.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.