Még egy recept, látta már?

Szilvás-diós pite

Megtekintve: 9758 alkalommal

Elkészítési idö: alig 15 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Mustáros-kolbászos lencseleves
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,3 pont)Recept

Mustáros-kolbászos lencseleves

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 110 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 4 602 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 25 dkg lencse
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/4 zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 4-5 db debreceni
  • 1 ek magos dijoni mustár
  • 1 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek olaj
  • 2 l víz

Elkészítés:

A lencsét válogassuk át, majd öntsük fel hideg vízzel, és hagyjuk kb. egy órát állni. Ezután szűrjük le, és csepegtessük le.

A zöldségeket pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (Én vékonyan felkarikáztam)

A füstölt kolbászt és a debrecenit, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a feldarabolt füstölt kolbászt és pirítsuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig. Szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük félpuhára a zöldségeket.

Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, adjuk hozzá a lencsét, a magos mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd főzzük a levest készre. (ha szükséges ízesítsünk utána)

főzési idő:

Személyes jótanács:

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Zöldségleves recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020