![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó Elkészítve: 222 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 20 036 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
a leveles tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, ízlés szerinti formákra daraboljuk.
195 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve még forrón meghintjük porcukorral, hogy kicsit olvadjon rajta.Ezután száraz hűvös helyre tesszük.
Hűtőbe ne tegyük, mert felpuhul.
Krém:
A tej nagyobb részét felforraljuk, közben a cukrokat a liszttel, tojássárgájával és a maradék hideg tejjel csomómentesre keverjük.Mikor a tej gyöngyözik, besűrítjük a csomó mentes krémmel, 1 percig főzzük, majd hűtőfürdőbe tesszük.Vigyázzunk a sűrítésnél, nehogy a tojássárgája kicsapódjon, folyamatosan keverjük.Ha a krém teljesen kihűlt,habzsák segítségével nyomjunk a tésztarétegek közé ízlés szerinti mennyiséget.
Maximum 3 réteget tegyünk egymásra.
Önmagában is nagyon finom, de meglocsolhatjuk gyümölcsöntettel is.
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 195 °C
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |