![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 90 - 105 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 245 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 11 626 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, a lisztet , keményítőt, porcukrot egy tálban összegyúrjuk, hozzáadjuk a puha vajat, kicsi sót, majd az élesztőt. Szép sima tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük. Az egyik tészta fehér marad, a másikat szintén kétfelé vesszük. Az egyikbe 1 kanál tejjel összekevert 1 kanál kakaót gyúrunk, (tettem bele pici fahéjat) a másikban 3 kanál kakaó került. Kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, minden cipót 7 részre vágunk.(21 db) Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 21x11 cm-es dobozformát, és átkenjük kis olajjal. .A világosabb tésztából kb. 21 cm hosszú rudat sodrunk, majd egy sötétebb rudat 21 cm hosszúra nyújtunk, olyan szélesre, hogy a világosabb tésztát bele tudjuk csavarni. Most a világos tésztát nyújtjuk, és becsomagoljuk a sötét rudat. Ugyanígy járunk el a többi 6 db tésztával. Beletesszük a dobozba, és ismét kelesztjük. Ha megkelt tojással lekenjük, és gőzös 180 C fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 21 cm
Ügyeljünk arra, hogy az egyik kakaós tészta jóval sötétebb legyen.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |