Még egy recept, látta már?

Mohácsi rétes

Megtekintve: 12839 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Szilvás lepény
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Szilvás lepény

Elkészítési idő: 75 - 90 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 156 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 7 605 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 1 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1,5 dl kefír
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • Töltelék:
  • 60 dkg szilva (magozott)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál fahéj (púpozott)
  • 10 dkg dió (durvára törve)
  • Teteje:
  • 5 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 5 ek tejföl
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg dió (durvára törve)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 7 db tojásfehérje

Elkészítés:

1. A kefírt a porcukorral meglangyosítjuk,majd belemorzsoljuk az élesztőt,és néhány percig kelesztjük.
2. A lisztet,csipet sót,tojássárgáját,szoba hőmérsékletű vajat és a megkelt élesztőt összekeverjük,és jól kidolgozzuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
3. Amíg a tészta kel a szilvát kimagozzuk,a diót durvára törjük és összekeverjük a töltelék hozzávalóit (porcukor,fahéj,dió)
4. Ha megkelt a tésztánk kivajazott,lisztezett tepsibe tesszük,majd szép sorban elrendezzük rajta a szilvákat.
5. Előmelegített sütőbe rakjuk,majd 10 perc elteltével kivesszük és rászórjuk a dió,porcukor,fahéj keveréket,és visszarakjuk a sütőbe.
6. Amíg sül a tészta a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük,majd hozzáadjuk a tejfölt,citromhéjat,fahéjat,zsemlemorzsát,durvára tört diót.Végül a keményre vert 7 tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük a masszához.
7.Mikor már majdnem megsült a tésztánk ráöntjük a masszát és kb.még 10 percig sütjük.Vigyázzunk ne égessük el a tetejét.
Ha megsült, résnyire nyitott ajtónál még 10 percig pihentessük,hogy ne essen össze.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 25 cm

Személyes jótanács:

Én a kelt tésztákat mindig úgy sütöm,hogy egy kisebb edénybe vizet rakok a sütőbe,igy magasabb könnyebb lesz a tészta.
A szilvákat egymás mellé szép sorba raktam,egyiket a magházzal le a másikat magházzal felfelé.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gyümölcsös süti recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020