Még egy recept, látta már?

Rántott ponty szelet

Megtekintve: 7956 alkalommal

Elkészítési idö: 15 - 30 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Temesvári sertéstokány
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,6 pont)Recept

Temesvári sertéstokány

Elkészítési idő: 90 - 105 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 108 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 7 996 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • 70 dkg sertéscomb (v. lapocka)
  • 20 dkg füstölt szalonna (húsos)
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kk őrölt fehér bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2 ek étolaj

Elkészítés:

A húst, és a szalonnát vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A zöldbab lehet fagyasztott is, akkor a főzés elején vegyük ki a fagyasztóból, ha friss a zöldbab akkor vágjuk fel kisebb darabokra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felcsíkozott húsos szalonnát, és süssük pár percig.

Ezután keverjük hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felcsíkozott húst, és addig pároljuk tovább, míg a hús kifehéredik.

Amikor a hús már kifehéredett, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, és főzzük a húst félpuhára, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldbabot, és addig főzzük míg a hús is és a zöldbab is megpuhul.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, csorgassuk a húshoz, és főzzük még pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

főzési idő:

Személyes jótanács:

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én galuskát készítettem, de jól illik hozzá pl. a rizs és a kifőtt tészta is.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Sertéshúsos recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020