Még egy recept, látta már?

Lassagne nagyi módra

Megtekintve: 9531 alkalommal

Elkészítési idö: 90 - 105 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Varga béles, őszi változat
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Varga béles, őszi változat

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 161 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 5 511 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (9 személyre):

  • 1 kg túró
  • 25 dkg cérnametélt
  • 1 csomag réteslap (6lapos)
  • 3 db tojás
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 3 dl tejföl
  • 25 dkg szőlő (tisztán mérve)
  • 15 dkg kristálycukor vagy eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Tetejére: 1 db tojás

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük.A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított szőlőt, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével, úgy h a lapok között kevés olajal megkenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal (a lapok között olajjal megkenjük) Tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:

Az eredeti varga béles, mazsolával készül, azzal is nagyon finom, de nálam az a téli variáció. Nagyon finom még eperrel és szilvával is.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Édes tészta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020