Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
ReceptZabpelyhes keksz
Hozzávalók (6 személyre):
Elkészítés:A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozom és kb. 4-5 percre beteszem a hűtőbe, hogy a jobb formázhatóság érdekében egy kicsit keményedjen. A kis hűtés után vizes kézzel diónyi gombócokat formálok és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb, kb. 4 cm-re rakom le őket, majd a tenyeremmel kilapítom, de akár már előre ki lehet lapítani az egyes darabokat. Ha nem használunk sütőpapírt, akkor enyhén kivajazott és lisztezett tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon 6-8 perc alatt megsütöm. Ebből az adagból én 32 darabot tudtam készíteni, 40x32 cm-es tepsiben sütöttem, széltében 3 darabot, hosszában pedig 4 darabot tettem egyszerre a tepsibe. Természetesen ha kisebb golyókat formálunk, darabra több lehet belőle, és ha nagyobbat, akkor kevesebb. Szeretném még elmondani, hogy lehet a tésztába mazsolát, csokidarabot, aszalt gyümölcsöt, mézet, kakaót is tenni, ki hogyan szereti. A képen látható kekszekhez Graham lisztet használtam, de sima liszttel is kiváló.
sütési idő: Személyes jótanács:Az 1 kávéskanál sütőpornál nem kell több bele,mert nem jó ízt ad a süteménynek. |
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |