Még egy recept, látta már?

Egyszerű répatorta

Megtekintve: 5780 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Aszalt szilva leves édes grízgaluskával
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (2,7 pont)Recept

Aszalt szilva leves édes grízgaluskával

Elkészítési idő: 15 - 30 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 83 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 5 130 alkalommal

Továbbküldve: 1 ismerősnek

Elmentette: 2 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 egész fahéj
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 ek puncs pudingpor (főzős)
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg dió
  • csipet só
  • 1 citrom és fél narancs reszelt héja
  • Édes grízgaluskához:
  • 1 ek vaj
  • 1 ek cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 250 ml tej
  • 6 dkg gríz
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

1. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, fahéjat teatojásba rakjuk. A diót serpenyőbe, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd összevagdaljuk. A citromot, narancsot jól megmossuk, és lereszeljük a héját.
2. 1 l vizet felteszünk forrni, beletesszük a cukrot, csipet sót, a fűszereket a teatojásban, reszelt citrom és narancshéjat, a bort. Majd forráskor belerakjuk a feldarabolt aszalt szilvát. Kb.10 percig főzzük.
3. A puncs pudingport elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük vele a levest, majd 2-3 percig forraljuk még, és belekeverjük a tejszínt.
4. A tetejét pörkölt dióval és tejszínhabbal díszítjük tálaláskor.
5. Édes grízgaluskához: a citromot megmossuk, héját lereszeljük.
6. Vajat, cukrot, citrom héját, grízt a tejjel addig főzzük, míg el nem válik az edénytől.
7. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját. 10 percig pihentetjük.
8. Sós vízben apró gombócokat főzünk belőle.

főzési idő:

Személyes jótanács:

Mivel mi egyáltalán nem fogyasztunk alkoholt, a vörösbor helyett az Ausztriában kapható Orangen Punsch szirupot szoktam használni. Az a baj, hogy csak karácsony előtt kapható.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gyümölcslevesek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018