Még egy recept, látta már?

Szedres, tejszínes szelet

Megtekintve: 5865 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Csokis diós szívtorta
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,1 pont)Recept

Csokis diós szívtorta

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 5 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 198 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Hozzávalók: 6 db tojás, 4 evőkanál kristálycukor. 2 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál víz, 4 evőkanál darált dió, 1 teáskanál fahéjas vaníliás cukor, csipet só, 1 evőkanál olaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál sárgabarack dzsem, 5 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor A krémhez: 2 csomag főzős vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 2 dl cukrász tejszín,4 evőkanál cukor.

Elkészítés:

A bevonathoz: 10 dkg étcsoki, 5 dkg vaj, 1 evőkanál olaj.

Elkészítés: a tojásokat szét választjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá ha felhabosodott akkor apránként szórjuk bele a kristálycukrot és verjük kemény habbá.

A tojássárgájához adjuk hozzá a barna cukrot ,a vizet, a fahéjas vaníliás cukrot,az olajat, habosra keverjük.

Beleszórjuk a sütőporos lisztet , a darált diót,reszelt citromhéjat, összekeverjük.

Majd a tojásfehérje hab negyedét belekeverjük a fellazítjuk a tésztát majd apránként beleforgatjuk a tojásfehérje habot körkörös mozdultakkal,hogy ne törjön össze a hab.

Egy 24 cm tortaformát kikenünk olajjal ,az alját kibéleljük sütőpapírral.

A kész piskóta masszát bele öntjük a formába elsimítjuk.


180 c előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre tűzpróbáig.

Rácson hagyjuk kihűlni .

Amíg hűl a diós piskótánk addig el készítjük a tejszínes vanília krémet.

A pudingot kiverjük 2 dl tejjel,a többi tejet felrakjuk a cukorral felforraljuk .

Majd a kikevert pudingra öntjük habverővel összekeverjük,majd vissza tesszük a tűzre és forráspontig hevítjük állandó kevergetés mellet.

Levesszük a tűzről és hideg vízbe állítjuk hűlni a tetejét fokpakkal teljesen betakarjuk,hogy ne bőgődjön be.

A tejszínhabot felverjük kemény habbá és felét a kihűlt vanília pudingba keverjük robotgéppel.

A tortát recés késsel 3 lappá vágjuk.

Egy nagyobb süteményes tányérra rakjuk a torta alsó lapját megkenjük dzsemmel ,majd a tejszínes vanília krémet megfelezzük és rákenjük a dzsemmel lekent piskóta karikára.

Rárakjuk a másik tortakarikát szintén megkenjük dzsemmel,majd a megmaradt krémet eloszlatjuk rajta.

Befedjük a tortát a harmadik lappal.

A csokit a vajjal és az olajjal vízgőz felett fellovasítjuk.

A tortát bevonjuk olvasztott csokival dermedni hagyjuk.

Majd a megmaradt tejszínt habzsákba szedjük és sima csővel kis halmokat nyomunk a torta tetejére .

Dekor cukorral megszórjuk.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: légkeverés

Személyes jótanács:

A csokimáz mindig vízgőzfelet készítem ,olvasztom meg a csokit a vajat, és az olajat.Mert így biztos nem ég meg a csoki ,de csak akkor ha csokis edény nem ér a forró vízbe .


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb torta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020