![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 15 - 30 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 358 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 16 344 alkalommal Továbbküldve: 3 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Elkészítése:
Tészta: A tojásokat a csipet sóval, cukorral robotgépbe habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, vizet. Lassú keverés mellett a lisztben elkevert diót és sütőport hozzáadjuk a masszához. Egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk, lisztel megszórjuk és beleöntjük a nyers tésztát. 180 c sütőben készre sütjük kb 13 percig.
Krém: A diót a cukorral és a tejjel főzzük állandó kevergetés mellett kb 10 percig. Majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a rumot és a ramaval robotgépben habosra keverjük. A kihűlt tészta tetején egyenletesen elkenjük. Hűtőszekrénybe pár óráig hűtjük, majd szeleteljük és reszelt csokival díszítjük.
Sokáig friss és puha marad.
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
-
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |