![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 75 - 90 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 365 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 11 287 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk.
A mandulát a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
A masszából 5, egyenként 23 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 18 percig sütjük.
A sütőből kivéve, amikor a tészta még forró késsel elmozdítjuk a lapokat, nehogy leragadjanak.
A krémhez a lisztet a tojássárgával meg egy kevés tejjel simára keverjük.
A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg krémszerűen besűrűsödik.
Miután kihűlt apránként hozzáadjuk a kemény tejszínhabot.
A lapokat a krémmel megkenve egymásra rakjuk.
Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az olvasztott fehércsokoládéval bevonjuk a tetejét, majd vízszintesen berácsozzuk a szintén olvasztott étcsokoládéval. A rácsokra merőlegesen egy fogvájóval váltakozó irányban újra megcsíkozzuk.
A torta oldalához durvára vágott, pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre vissza tesszük a hűtőbe.
sütési idő:
sütési mód: alsó sütés
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 23 cm
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |