![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 90 - 105 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 191 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 8 774 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A piskótához a tojásfehérjét (pici só) keményre verjük, a vége felé kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, picit tovább verjük, majd a sütőporos lisztet- de azt már csak fakanállal keverjük hozzá.
A krém készítése:
A tojássárgákat a pudinggal és egy kis tejjel simára keverjük.
Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük. Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott ét csokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit. A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.
A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, az egyik lapra kenjük a krémet- kicsi mehet a tetejére és oldalára is. Csokoládémázzal leöntjük, majd nyújtható cukormázból (marcipánból) répákat formázunk, és díszítjük a sütiket. (tetszés szerint díszíthetjük mással is)
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 25 cm
A locsolóknak nagy örömet szerzünk evvel a sütivel.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |