Még egy recept, látta már?

Csokoládés Szilvás, túrótorta

Megtekintve: 4660 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Karácsonyi gesztenye torta sütés nélkül
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,7 pont)Recept

Karácsonyi gesztenye torta sütés nélkül

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 121 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 6 658 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg darált keksz
  • 2 evőkanál kakaó
  • Krém:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor (opcionális, mert valamelyik gesztenyemassza már tartalmaz cukrot)

Elkészítés:

A torta alapjához összemelegítjük a tejet, a vajat és a cukrot. Csak addig melegítjük, míg elolvadnak a hozzávalók. A tűzről levéve, hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót a tejes elegyhez és keverjük össze alaposan. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszes alapot. Majd hűtőbe tesszük dermedni minimum fél órára.

Nézzük meg a gesztenye csomagolásán, hogy tartalmaz-e cukrot, illetve kóstoljuk meg. Ennek függvényében döntsük el, hogy mennyi cukrot használunk. A receptnél cukrozatlan gesztenyét használtam.

A krémhez először a mascarponét összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínből habot készítünk, amit keverjük a krémhez. Végül simítsuk torta alapjára a krémet és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

TIPP: A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal.

Gyors sütést kívánok!

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb torta recept, Karácsonyra

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020