![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó Elkészítve: 134 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 6 948 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A lencsét pár órára áztassuk be hideg vízbe, majd öntsük le róla vizet.
Ezután öntsük fel bőven vízzel, majd sózzuk és tegyük bele a babérlevelet. Végül főzzük puhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki teljesen. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük)
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony, kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.
Az almát pucoljuk meg, vágjuk fel vékony cikkekre, majd kisebb kockára. Ezután csepegtessük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízlés szerint adhatunk hozzá még mézet, citromlevet.
A teljesen kihűlt lencséhez adjuk hozzá a sárgarépát és az almát, majd keverjük, forgassuk össze.
Ezután öntsük rá az öntetet, és óvatosan keverjük, forgassuk össze, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.
főzési idő:
Tálaláskor ízlés szerint kínáljuk sült húsok mellé, de csak úgy magában fogyasztva is nagyon finom.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |