Még egy recept, látta már?

Sajtos gombás quiche

Megtekintve: 6484 alkalommal

Elkészítési idö: 105 - 120 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Máglyarakás
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,9 pont)Recept

Máglyarakás

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 293 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 56 347 alkalommal

Továbbküldve: 4 ismerősnek

Elmentette: 13 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • 8 db zsemle
  • 1 l tej
  • 5 db tojás
  • 10 kanál cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola
  • 5 db közepes alma
  • darált dió
  • barack lekvár

Elkészítés:

Előkészítés: A tojások sárgáját 5 kanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot a tejet és még 4 kanál cukorral jól elkeverjük. Az almákat vastag lyukú reszelőn lereszeljük és 1 kanál cukorral egy kissé megpároljuk. A tepsit megkenjük zsirral vagy vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A zsemlékből újnyi vastagságú szeleteket vagdosunk, a mazsolát megmossuk.
Elkészítés: A zsemleszeletek felét egyenként a tojásos tejbe mártogatjuk (ne sokáig áztassuk a tejben) majd szorosan egymás mellé helyezzük a tepsi alján. A tetejét vékonyan megkenjük egy kis barack lekvárral, amit egyenletesen megszórunk darált dióval (ízlés szerinti vastagságban) erre már rászórhatjuk a mazsolát, amire a párolt almát terítjük szét. Ezt követően a maradék zsemleszeleteket a kezdéshez hasonlóan a tejbe mártogatva szorosan egymás mellé helyezzük a tetején.
A maradék tojásos tejjel egyenletesen meglocsoljuk a tetejét. Kb.180 fokon 20 percig sütjük, ezután kivesszük és kis cukorral és baracklekvárral felvert tojások fehérjét a tetejére kenjük. A tepsit visszatesszük a sütőbe és kisebb lángon tovább sütjük amíg a teteje elkezd egy kicsit barnulni.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:

Próbáljuk a zsemleszeleteket ügy elhelyezni, hogy ne legyenek lyukak köztük (ha kell tépjünk belőlük darabokat).


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Rakott egytálételek, Almás recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020