Még egy recept, látta már?

Tejszínes vanílíia krémes meggyes kosárka!

Megtekintve: 3796 alkalommal

Elkészítési idö: 15 - 30 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Mentás őszibarackkrémleves pörkölt dióval
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (2,7 pont)Recept

Mentás őszibarackkrémleves pörkölt dióval

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 10 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 531 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (3 személyre):

  • 4-5 db sárga húsú őszibarack
  • 1 marék menta
  • 4-5 ek méz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kisebb darab fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • 2 dl habtejszín
  • 2-3 marék dió

Elkészítés:

A baracknak húzzuk le a héját, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy edénybe hevítsük fel a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt őszibarackot, és karamellizáljuk pár percig.

Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, adjuk hozzá a mentát, a fahéjat, a szegfűszeget, és a vaníliás cukrot, majd főzzük kb. 10 percig. (közben kóstoljuk meg, és ha szükséges cukorral vagy édesítőszerrel ízesítsünk utána)

Amikor a barack puhára főtt, szedjük ki a mentát, és a fűszereket, majd adjuk hozzá a tejszínt és turmixoljuk össze. (vagy botmixerrel pépesítsük)

Ezután egy szitán szűrjük át, hogy selymesen krémes legyen a leves, majd hűtsük ki teljesen.

Közben pörköljük meg a diót.

2-3 marék diót tördeljünk kisebb darabokra, majd tegyük egy serpenyőbe.

Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett, pár perc alatt pörköljük meg. (arra figyeljünk, nehogy közben megégjen, inkább többször vegyük le egy pillanatra a tűzről)

A megpörkölt diót kicsit morzsoljuk össze a tenyerünk között, hogy a héj nagyjából leváljon róla.



főzési idő:

Személyes jótanács:


Tálaláskor a jól lehűtött krémlevest szórjuk meg a pörkölt dióval, majd úgy kínáljuk.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gyümölcslevesek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018