![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 135 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 6 966 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A puha vajat keverjük össze a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval, és ízlés szerint őrölt borssal.
Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és keverjük, gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük legalább egy órára hideg helyre, vagy a hűtőbe. (ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt keverjünk hozzá)
A tésztából formázzunk nagyobb diónyi golyókat, majd ízlés szerint hempergessük meg szezámmagba. (meghempergethetjük még pl. köménymagba, vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a golyókat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 160 °C
Az elkészült pöffeteg tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |