![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 264 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 49 294 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Először főzzük meg a pudingot a tejjel, tegyük hozzá a cukrot és hagyjuk kihűlni.
Majd készítsük el a piskótát. Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd tegyünk hozzá 5 evőkanál vizet. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaót és a sütőport. A fehérjéből készítsünk habot, végül óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le a piskóta kis púpját, hogy egyenes legyen a piskóta teteje. Tegyük félre, ezt a kis tésztát fogjuk majd a torta tetejére morzsolni. A maradék piskótát vágjuk félbe.
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a krémes túrót. A piskótalapot kenjük meg a krém felével, rétegezzünk rá banánkarikákat. Tegyük rá a másik piskótalapot, kenjük meg a maradék krémmel és tegyünk rá banánkarikákat.
Díszítésként morzsoljuk rá a maradék piskótát, amit félre tettünk. Tegyünk rá banánszeleteket és olvasztott csokival öntözzük meg a tetejét.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |