![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 120 percnél több Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 57 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 1 979 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal rugalmas tésztát gyúrunk, a meleg vajat a végén adjuk hozzá. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a száraz anyagokat összekeverjük, a meleg tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd a rumot, összekeverjük a száraz dióval.
A megkelt tésztát egy lisztezett abroszon kinyújtjuk kb. 50-55 cm x 35-40 cm szélességűre, megkenjük a diós töltelékkel, és az abrosz segítségével a hosszabbik oldalánál feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, úgy , hogy félbehajtjuk. Ismét kelesztjük. Tetejét a maradt tojásfehérjével megkenjük, és 180 C fokos sütőben 15 percig, majd 150 C fokos sütőben további 45 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
Nagyon finom, rumos diós töltelékű kalács.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |