Még egy recept, látta már?

Szilvás-diós pite

Megtekintve: 11381 alkalommal

Elkészítési idö: alig 15 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Diós kalács
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,0 pont)Recept

Diós kalács

Elkészítési idő: 120 percnél több

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 57 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 1 979 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • 26x11 cm-es formához
  • Hozzávalók a tésztához.,
  • 340 gr liszt
  • 50 gr porcukorba
  • 1/2 teáskanál só
  • 120 ml tej
  • 15 gr élesztő
  • 1 tojássárga
  • 25 gr meleg vaj
  • Diós töltelék:
  • 30 dkg darált dió
  • 150 gr porcukor
  • 25 gr holland kakaó
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 kanál rum
  • 50 ml meleg tej
  • 70 gr vaj
  • 1 tojássárga

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal rugalmas tésztát gyúrunk, a meleg vajat a végén adjuk hozzá. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a száraz anyagokat összekeverjük, a meleg tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd a rumot, összekeverjük a száraz dióval.
A megkelt tésztát egy lisztezett abroszon kinyújtjuk kb. 50-55 cm x 35-40 cm szélességűre, megkenjük a diós töltelékkel, és az abrosz segítségével a hosszabbik oldalánál feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, úgy , hogy félbehajtjuk. Ismét kelesztjük. Tetejét a maradt tojásfehérjével megkenjük, és 180 C fokos sütőben 15 percig, majd 150 C fokos sütőben további 45 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.


sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

Nagyon finom, rumos diós töltelékű kalács.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Kalács recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020