![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 75 - 90 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 372 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 13 578 alkalommal Továbbküldve: 1 ismerősnek Elmentette: 1 látogató Értékeld te is a receptet: |
1.A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,és az őrölt mogyorót.Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
2.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és vékony lapot sütünk belőle.
3.A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral,majd a tejet hozzáadva vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük.Kihűlésig keverjük,majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a habosra kevert vajat.
4.A kihűlt tésztából közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki.
A megmaradt tésztadarabokat apróra vágjuk,amit a krémhez keverünk.
5.A korongokra a krémből kúpokat halmozunk,majd 2 órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
6.Vízgőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót és a vajat,majd a kis halmocskákat bevonjuk vele.
Szeletelt mandulákkal díszítjük.
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 160 °C
tepsi mérete: 25 cm
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |