Még egy recept, látta már?

Esküvői torta francia vajkrémmel Picipiros Konyhájából

Megtekintve: 3301 alkalommal

Elkészítési idö: 120 percnél több

Nehézség: nehéz

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Miss Szeptember torta Picipirostól
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (0 pont)Recept

Miss Szeptember torta Picipirostól

Elkészítési idő: 105 - 120 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 18 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 417 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Piskótához:
  • - 7 db tojás
  • - 25 dkg porcukor
  • - 20 dkg liszt
  • - 1 db nagyobb citrom
  • - fél csomag sütőpor
  • - csipet só
  • - 1 ek sütőtök fűszerkeverék
  • Sós karamell:
  • - 100 g cukor
  • - 3 ek margarin
  • - 60 ml cukrászhab
  • - két csipet só
  • Brandys fűszeres körte:
  • - 50 g cukor
  • - 5 db körte
  • - 1 bögre víz + annyi víz hogy a körtéket ellepje
  • - 6 ek brandy
  • - 4 db szegfűszeg
  • - 2 rúd fahéj
  • Brandys szirup:
  • - a fűszeres körték alól megmaradt brandys lé
  • - 3 púpos ek cukor
  • Krém:
  • - 250 g mascarpone
  • - 300 ml cukrászhab
  • - 2 tk vanília paszta
  • - 4 ek porcukor
  • Díszítés:
  • - tört mogyoró
  • - 3 szem füge
  • - ehető szárított vegyes virágszirmok
  • - arany színű lüszter por

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük.
2. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk,spatulával összeforgatjuk a citrom reszelt héjával együtt.
3. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi fehérjét, ezt viszont már a spatulával csak finoman átforgatva tesszük, nehogy a hab "összetörjön".
4. A tésztát három részletben, 20 cm-es bélelt kapcsos formába vagy zsíradékkal vékonyan átkent szilikon formába töltjük, majd 5-6x határozott függőleges mozdulatokkal a pulthoz csapjuk az alját, hogy a légbuborékokat kiütögethessük belőle.
5. Előmelegített sütőben 170 °C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd rácson, formájában hagyva hűlni hagyjuk. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már langyosra hűlt.
6. A sós karamellhez a cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, félrehúzzuk a tűzről. Hozzádjuk a margarint és 1 percig folyamatosan kevergetjük. Visszahúzzuk a tűzre, hozzáadjuk a cukrászhabot és a sót majd további 1 percig kevergetjük. Ezután hagyjuk teljesen lehűlni és felhasználásig hűtőbe tesszük.
7. A brandys körtéhez a körtéket megpucoljuk, 4-et félbevágunk, egyet egészben hagyunk. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük egy bögre vízzel, a brandyvel, hozzáadjuk a fűszereket és addig kevergetjük amíg a karamell fel nem olvad.
8. A brandys fűszeres lébe tesszük a körtéket és felöntjük még annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután fedő alatt közepes lángon puhára főzzük őket. Amikor megpuhultak, papírtörlőre szedjük őket és hagyjuk teljesen kihűlni. 2 fél körtét vékony szeletekre vágunk, ezek kerülnek majd a piskóták közé. A többi körtét félretesszük díszítésnek.
9. A visszamaradt fűszeres léhez hozzáadjuk a cukrot és addig főzzük, amíg szirupossá nem válik. Leszűrjük róla a fűszereket és hagyjuk kihűlni. 2 kanállal félreteszünk belőle a díszítéshez.
10. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, robotgéppel 2 percig verjük. Negyed részét félretesszük a burkoláshoz.
11. Rétegezzük a tortánkat: a piskótát megkenjük krémmel, szélforgó alakban elhelyezzük rajta a körte szeleteket, körbecsorgatjuk rajta a brandys szirupot, majd újra piskóta, krém, körte, szirup, végül az utolsó piskótalap.
12. A végén a maradék krémmel a tortánk tetején vastagabban, az oldalán lehelet vékonyan elosztjuk és tortakártyával elsimítjuk a krémet úgy, hogy a piskótalapok szélei kilátszanak.
13. A sós karamellt a tortánk tetejére öntjük, kanállal kis csorgásokat alkotunk az oldalán, aljához körben tört mogyorót egyengetünk. A tetejére helyezzük a két fél körtét, tetejükre az egész körtét és 3 felezett fügét támasztunk melléjük. Végül meglocsoljuk két kanál brandys sziruppal és lüszter port fújunk a gyümölcsökre, szárított virágszirmokkal megszórjuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 170 °C

Személyes jótanács:

Videós receptemért látogass el Facebook oldalamra: Picipiros Konyhája


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gyümölcsös torta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020