Még egy recept, látta már?

Diós-csokis karamellás tart

Megtekintve: 1282 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: nehéz

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Tejszínes epres gyümölcskrémes!
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,5 pont)Recept

Tejszínes epres gyümölcskrémes!

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 15 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 1 234 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Hozzávalók: 5 db egész tojás, 5 ek cukor,5 ek liszt,csipet só, 8 dl tej ,2 csomag főzős vaníliás pudingpor,2 dl cukrász tejszín, 40 dkg friss eper.

Elkészítés:

Elkészítés: a tojásokat szét válaszuk a sárgáját kikeverjük a cukor felével,a tojásfehérjét csipet sóval és a maradék cukorral felverjük kemény habba.

A kikevert tojássárgálához hozzáadjuk a lisztet és hab negyedét alaposan összekeverjük.

A megmaradt tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk kikevert tojásos lisztbe.

Egy 20x33 cm tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük majd belesimítjuk a piskóta masszát.

180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 percre .

Ha megsült a piskóta rácson kihűtjük.

Amíg hűl a piskóta addig elkészítjük a pudingot és tejszínhabot.

A tejszínt felverjük kemény habbá.

A két csomag puding port kevés tejjel csomómentesre kikavarjuk.

A tejbe berakunk 6 evőkanál cukrot és feltesszük a tűzre és felforraljuk.

A felforrt tejet ráöntjük a kikevert puding porra összekeverjük visszatesszük a tűzre .

Állandó kevergetés mellet besűrítjük ha felforr lehúzzuk a tűzről langyosra kihűtjük.

A ki hűlt piskóta tetejét kirakjuk az eper szeletekkel majd ráöntjük a pudingot elsimítjuk.

Veszünk egy csillag csöves habzsákot beleszedjük a tejszínhabot .

A puding tetejére habrózsákat nyomunk.

A habrózsák tetejét kidíszítjük eperrel.

2 órára hűtőbe tesszük hogy a krém megszilárduljon.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

A tejszín mindig hideg legyen mert ha akkor nem lehet felverni.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Epres recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2018