![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 120 percnél több Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 86 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 5 258 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. Finomra vágjuk a vöröshagymát és 2 evőkanál olajon párolni kezdjük. A zellerszárat apró kockákra vágjuk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. Lereszeljük a megtisztított sárgarépát, és ezt is rádobjuk a hagymás-zelleres alapra.
2. Összeforgatjuk a lepárolt zöldségeket a darált hússal, hagyjuk kicsit lepirulni, majd hozzányomatunk pár gerezd zúzott fokhagymát és egy konzerv darabolt paradicsomot.
3. Az egészet felöntjük a vörösborral, majd sóval, őrölt fekete borssal, kevés szerecsendióval és egy-két babérlevéllel ízesítjük. Mehet bele egy kis friss kakukkfű és rozmaring, bár ez már nem az alaprecept része.
4. A ragut lassan, 2-2,5 óra alatt, fedő alatt, rendszeresen átkeverve, sűrű, gazdag mártássá főzzük össze.
5. Megcsináljuk a besamelt: egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverve hevítjük kicsit, de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Fokozatosan, kis részletekben hozzákeverjük a tejet és minden alkalommal csomómentesre keverjük. Végül alaposan kiforraljuk és sóval, fehér borssal és friss szerecsendióval ízesítjük.
6. Egy tepsibe nyomunk 2 kanál olajat és 2 kanál bolognai ragut szétterítünk rajta. Jöhet az első tésztalap, amit gazdagon megküldünk besamellel, bolognai raguval és reszelt parmezánnal.
Jöhet egy újabb tésztalap, és ismétlődik az egész: besamel, ragu, parmezán. Az utolsó tésztarétegre már csak sok besamel és parmezán kerül.
7. Az egész mehet be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt gyönyörű aranyszínűre sül.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
Szervírozás előtt érdemes legalább fél órát pihentetni, mert úgy lesz az igazi.
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Egyéb kategóriák:
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |