Még egy recept, látta már?

Egyszerű répatorta

Megtekintve: 14704 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Vörösboros lasagne Zé-től
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Vörösboros lasagne Zé-től

Elkészítési idő: 120 percnél több

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 86 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 5 258 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • A bolognai raguhoz:
  • - 100 g sárgarépa
  • - 1 fej vöröshagyma
  • - 2 szál zellerszár
  • - 50 dkg marhahús
  • - 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • - 300 ml vörösbor
  • - 2 tk só
  • - 1 db darabolt paradicsom konzerv
  • - ? mk friss szerecsendió
  • - 1 mk őrölt fekete bors
  • - 2 db babérlevél
  • - kevés friss rozmaring és kakukkfű (opcionális
  • A besamelhez:
  • - 60 g liszt
  • - 60 g vaj
  • - 800 ml szobahőmérsékletű tej
  • - só, fehér bors, szerecsendió
  • Az összeállításhoz:
  • - 250 g száraz lasagne tészta
  • - 150 g parmezán
  • - 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

1. Finomra vágjuk a vöröshagymát és 2 evőkanál olajon párolni kezdjük. A zellerszárat apró kockákra vágjuk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. Lereszeljük a megtisztított sárgarépát, és ezt is rádobjuk a hagymás-zelleres alapra.

2. Összeforgatjuk a lepárolt zöldségeket a darált hússal, hagyjuk kicsit lepirulni, majd hozzányomatunk pár gerezd zúzott fokhagymát és egy konzerv darabolt paradicsomot.

3. Az egészet felöntjük a vörösborral, majd sóval, őrölt fekete borssal, kevés szerecsendióval és egy-két babérlevéllel ízesítjük. Mehet bele egy kis friss kakukkfű és rozmaring, bár ez már nem az alaprecept része.

4. A ragut lassan, 2-2,5 óra alatt, fedő alatt, rendszeresen átkeverve, sűrű, gazdag mártássá főzzük össze.

5. Megcsináljuk a besamelt: egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverve hevítjük kicsit, de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Fokozatosan, kis részletekben hozzákeverjük a tejet és minden alkalommal csomómentesre keverjük. Végül alaposan kiforraljuk és sóval, fehér borssal és friss szerecsendióval ízesítjük.

6. Egy tepsibe nyomunk 2 kanál olajat és 2 kanál bolognai ragut szétterítünk rajta. Jöhet az első tésztalap, amit gazdagon megküldünk besamellel, bolognai raguval és reszelt parmezánnal.
Jöhet egy újabb tésztalap, és ismétlődik az egész: besamel, ragu, parmezán. Az utolsó tésztarétegre már csak sok besamel és parmezán kerül.

7. Az egész mehet be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt gyönyörű aranyszínűre sül.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

Szervírozás előtt érdemes legalább fél órát pihentetni, mert úgy lesz az igazi.
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Marhahúsos recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020