![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 90 - 105 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó Elkészítve: 191 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 12 947 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Az élesztőből 1 dl langyos tejjel, 1 kávéskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel kovászt készítünk és langyos helyre tesszük.
A maradék langyos tejben feloldjuk a cukrot és a sót.
A megszitált lisztet a kovásszal, a tejjel és a megolvasztott margarinnal jól összedolgozzuk és kb. 20 percig dagasztjuk.
A tészta tetejét meghintjük liszttel, letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük, míg háromszorosára nő.
Lisztezett deszkára borítva három egyforma nagyságú részre vágjuk és kb. 15 cm széles és 50 cm hosszú téglalapokká nyújtjuk ki az egyes darabokat.
A töltelékhez a kakaóport a cukorral elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető, de nem túl folyékony masszát kapjunk.
Az egyes téglalapok közepét megkenjük a kakaós masszával.
Széleiket megkenjük olvasztott margarinnal, és lazán összetekerjük a tésztacsíkokat.
Ügyeljünk arra, hogy a széleket jól nyomkodjuk össze, különben a kakaó sütés közben kifolyik.
A három tekercset tegyük egymás mellé és lazán fonjuk össze az ágait.
Kivajazott sütőlapon még fél órát kelesztjük.
A tetejét megkenjük kevés porcukorral összekevert tojással, és előmelegített sütőben kb.180 fokon készre sütjük.
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 180 °C
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |