![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 193 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 6 676 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. Felforraljuk a tejet, közben szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevés sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjük.
2. A felforrt tejhez keverjük a vaníliát és még szintén a kimért cukormennyiségből 1 evőkanálnyit, majd a felvert fehérjéből galuskákat szaggatunk a tejbe és fedő alatt 2 percig főzzük őket A megfőtt galuskákat egy külön tányérba szedjük.
3. A tojássárgákhoz hozzákeverjük a maradék cukrot, és az egészet habosra keverjük. Hőkiegyenlítéssel a vaníliás tejhez keverjük, ami azt jelenti hogy egy kevéske forró tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd ha szépen felhígult, a keveréket a fahéjjal együtt a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve megvárjuk hogy besűrűsödjön. Tálkákba szedjük a krémet, és melegen, vagy jól lehűtve, habgaluskával a tetején tálaljuk.
főzési idő:
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |