Még egy recept, látta már?

Fokhagymás tepsis csirkemáj

Megtekintve: 36621 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Napon aszalt koktélparadicsom Picipirostól
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (0 pont)Recept

Napon aszalt koktélparadicsom Picipirostól

Elkészítési idő: 15 - 30 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 9 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 262 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • Kb 4 db 3 dl-es üveghez:
  • - 1 kg koktélparadicsom
  • - 1 cs szárított oregano
  • - 4 gerezd fokhagyma
  • - 2 db babérlevél
  • - 750 ml olívaolaj (nem extraszíűz)
  • - 500 ml víz
  • - 55 ml ecet
  • - só ízlés szerint

Elkészítés:

1. A koktélparadicsomokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd félbevágjuk és vágott felükkel felfelé rácsra helyezzük őket. Sóval bőven meghintjük.

2. Ezután kétféleképpen száríthatjuk őket:
1.: Az egyik módszer hogy tűző napnak kitéve, 6 napon át, sűrű szövésű hálóval vagy áttetsző textillel lefedve szárítjuk úgy, hogy az a nap sugarait áteressze. Éjszaka és párás, esős időben bevisszük, nehogy megpenészedjen.
2.: A másk módszer hogy aszalógépbe helyezzük őket és 12 órán át 80 C-on szárítjuk őket, 4 óránként a tálcákat hosszában 180 fokban megfordítva hogy minden szemet szépen érjen a hőhatás. 8 óra eltelte után óránként figyeljük és amelyik szemek már hamarabb elkészülnek, azokat le is vehetjük a rácsról.

3. Egy edényben összeforraljuk az ecetet a vízzel, hozzáadjuk a szárított koktélparadicsomokat és 4 gerezd szeletelt fokhagymát, majd lefedve, lobogó vízben 3 percig főzzük.

4. Leszűrjük őket, tiszta konyharuhára terítjük és hagyjuk kihűlni, megszáradni.

5. Az üvegeket először forró vízben, majd mikróhullámú sütőben sterilizáljuk és elkezdjük megtölteni őket: egy réteg paradicsom, egy kávéskanál oregano, egy szelet fokhagyma. Egy réteg paradicsom, oregano, fokhagyma. Ezt addig folytatjuk, amíg 3/4 részig nem töltjük az üveget. Ezután az üvegbe dugunk egy fél babérlevelet, felöntjük annyi olívaolajjal, hogy az üveget megtöltse és a paradicsomok tetejét 3 centivel magasabban teljesen ellepje.

6. Az üvegek tetejét szorosan lezárjuk, hűvös helyre tesszük. 3 nap múlva felnyitjuk és ha a paradicsomok kilátszanak, öntünk rájuk még annyi olívaolajat, hogy teljesen ellepje őket.

7. 2 hétig hagyjuk összeérni, majd fogyaszthatjuk. Kiválóan illik vörös pestohoz, pizza feltétként vagy akár egy szelet pirított kovászos kenyérre, olajával meglocsolva. Száraz, hűvös helyen 1 évig tárolhatjuk.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 80 °C

Személyes jótanács:

Ne tömjük túl az üvegeket, mivel az aszalt paradicsomok az olaj egy részét magukba fogják szívni és kissé megduzzadnak majd! Az olaj alól kilógó paradicsomok romlásnak indulhatnak, amik tönkre tehetik az egész üveg tartalmát, botulizmust okozva.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb tartósítás

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020