![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 30 - 45 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: nagyon olcsó Elkészítve: 183 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 4 314 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
1. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük.
2. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk,spatulával összeforgatjuk a lime/citrom reszelt héjával és a vanília aromával együtt.
3. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi fehérjét, ezt viszont már a spatulával csak finoman átforgatva tesszük, nehogy a hab "összetörjön".
4. Két részletben, bélelt kapcsos formába vagy zsíradékkal vékonyan átkent szilikon formába töltjük, majd 5-6x határozott függőleges mozdulatokkal a pulthoz csapjuk az alját, hogy a légbuborékokat kiütögethessük belőle.
5. Előmelegített sütőben 170 °C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd rácson, formájában hagyva hűlni hagyjuk. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már langyosra hűlt.
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 170 °C
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |